Gassco

Uitdaging

Gassco, de Noorse gastransporteur met meer dan 7 800 km onderzeese gasleidingen, kampte met een verouderd beveiligingssysteem. Zowel wat betreft CCTV (cameratoezicht en -bewaking) als perimeterdetectie en toegangscontrole.

Veel onderdelen werkten offline, er waren transmissieproblemen en de detectie was niet accuraat.

Door nood aan technische expertise in dit zeer complexe systeem en idem dito omgeving (bv. ATEX) koos Gassco ervoor om in zee te gaan met Audithor voor het ontwerp van een nieuw beveiligingssysteem.

Bijkomende uitdaging: Door interne redenen moest de toegangscontrole onveranderd blijven. M.a.w de toegangscontrole moest geïntegreerd worden in het overkoepelend systeem.

Aanpak

Eerste stap: samen met Gassco zijn we een marktonderzoek gestart om te detecteren welke platformen het beste aansluiten bij de noden van

  • Gassco zelf;
  • de operatoren;
  • de bestaande over te nemen infrastructuur op de site.

Tegelijkertijd hebben we een uitgebreide audit uitgevoerd om de huidige staat van de infrastructuur te bepalen. (Zo pakken wij security audits aan.)

Daarna hebben we met Audithor een volledige engineering uitgevoerd van het nieuwe systeem, met zeer uitgebreide technische bepalingen en beschrijvingen.

Oplossing

Dankzij de diepgaande engineering hebben we een zeer gedetailleerd technisch beschreven bestek opgemaakt. Met als handig gevolg: verschillende offertes, volledig in lijn met het bestek. Dat maakte de vergelijking tussen de verschillende aanbieders gemakkelijk en overzichtelijk. En 100% eerlijk voor Gassco.

Door deze aanpak hielpen we Gassco om fors te besparen op het volledige systeem.

Als Audithor blijven we bij dit beveiligingsproject betrokken voor de begeleiding en technische opvolging. Want de juiste oplossing vinden voor onze klanten, dat is wat we goed en graag doen.

Ook geld besparen voor je bedrijf zonder in te boeten aan de kwaliteit van je veiligheidssysteem?

We helpen je graag om de juiste beveiligingsoplossing te vinden.

De perimeter van je bedrijf beveiligen?

GRATIS E-SHEET

Download deze gratis e-sheet rond perimeterbeveiliging.

16108